Een dag vogels spotten met Billy

Wil je graag met Billy een dag vogels bekijken? Dat kan! Winter – lente – zomer en herfst. Van de kust tot het diepe binnenland! Elke provincie van het land en elke uithoek van België kent Billy. Maar ook in Nederland zijn er tal van mogelijkheden. Wat dacht je van Zeeland, de Waddeneilanden of het Lauwermeer? Alles kan voor jou, je verenging, vogelwerkgroep of vrienden en familie. Enkele voorbeelden van excursies:

 

  • ZEEVOGELS KIJKEN AAN DE KUST (stormvogels, Jan-van-Genten, meeuwen, steltlopers,…)
  • STOOTVOGELS ZOEKEN IN DE POLDER (verschillende soorten roofvogels zoals Blauwe kiekendief, Smelleken, Slechtvalk, Havik,…)
  • DAGEXCURSIE HOGE VENEN (Notenkraker, Korhoen, Waterspreeuw, Oehoe, Rode wouw, Dwerguil, Ruigpootuil,…)
  • BOSVOGELS VAN DE ARDENNEN (spechten zoals Middelste bonte specht en Zwarte specht, Taigaboomkruiper, Appelvink,…)
  • MOERASVOGELS IN LIMBURG (Woudaapje, Roerdomp, rallen, Visarend,…)
  • WINTERGASTEN IN ZEELAND (ganzen, duikers, eenden, steltlopers,…)
  • ZANGVOGELS AAN DE KUST (zowel in het voorjaar als in het najaar met kans op meer dan 100 vogelsoorten/dag)

 

Al sinds heel jonge leeftijd bestudeert Billy vogels in detail. Hij dook liever in zijn vogelboeken dan in zijn lessen op school… Zijn kennis van vogels is dan ook uitmuntend! Op een laagdrempelige manier zal hij jou en/of je groep zoveel mogelijk kennis bijbrengen over de vogels die jullie vinden. Gedrag, herkenning, ecologie, habitat, zoekmethode, enz. komen altijd aan bod. Billy is een zorgzame gids en zal er alles aan doen om elke deelnemer mooie waarnemingen te bieden. Hij doet zijn uiterste best om de vogels zo snel mogelijk bij iedereen in de telescoop te zetten! Billy is ervan overtuigd dat hij van jou een betere vogelkijker zal maken zodat je nog meer van deze prachtige hobby geniet.

Wat kan je verwachten?

Je bepaalt in overleg met Billy de regio en inhoud van je dag. Hij kan je ook helpen met de timing van de verschillende locaties. Hij weet vaak tot op de week nauwkeurig wanneer je welke soorten exact kan zien. De prijs hangt af van het aantal deelnemers:

  • 1-12 deelnemers: 450 euro incl. btw, excl. onkosten gids (kilometervergoeding van 0,3460 euro/km, eventuele overnachting, maaltijden)
  • 12+ deelnemers: 450 euro incl. btw + 40 euro/deelnemer boven de 12 deelnemers, excl. onkosten gids (kilometervergoeding van 0,3460 euro/km, eventuele overnachting, maaltijden)

 

Transport kan worden voorzien op aanvraag en overnachtingen bepaal je in overleg volgens wat jij wenst (comfortgraad van basis tot luxe). De gemiddelde basisprijs voor een weekendje all-in (2 overnachtingen) met 10 deelnemers exclusief eigen transport schommelt rond de 300 à 350 euro per persoon. Je kan deze excursie ook combineren met een lezing of workshop over de fauna en flora.

Wil je graag eens een spectaculaire kraanvogeltrek, zeevogeltrek, zangvogeltrek, roofvogeltrek,… meemaken? Dan ben je bij Billy ook aan het goede adres.

 


 

BEKIJK ALLE DIENSTEN
Bosuil in de nacht © Billy Herman
Kraanvogels met een lange sluitertijd. © Billy Herman