Beleef de mooiste natuurwaarnemingen vanop de eerste rij

Geen enkele soort of doel is te hoog gegrepen voor Billy! Toch niet als het realistisch blijft… Europese lynx kan hij jou niet tonen in België (maar wel in Europa). Beren zijn hier al lang uitgestorven! Maar een Wilde kat of Boommarter moet wel haalbaar zijn. Wil je graag de 3 slaapmuizen van België proberen te zien of ben je op zoek naar bijzondere orchissen? Zou je dolgraag bepaalde vogelsoorten zien of een reeks libellen, dagvlinders of sprinkhanen? Bij Billy ben je aan het juiste adres. Mits het nodige respect voor de leefomgeving en wanneer de soort(en) op een verantwoorde manier is (zijn) waar te nemen, zonder nefaste verstoring, gaat Billy graag in op jouw verzoek. Let op: verzamelaars van fauna of flora met slechte bedoelingen zijn niet welkom.

Het parcours van Billy is door de jaren heen heel divers geweest. Dat betekent dat hij een zeer brede en diepgaande kennis heeft opgebouwd. Van vogels tot fanatiek naar vleermuizen kijken! Uiteindelijk is Billy terecht gekomen bij de grote insecten (dagvlinders, libellen en sprinkhanen) om daarna opnieuw heel gedreven naar vogels te kijken. Pas toen hij was afgestudeerd aan de universiteit verdiepte hij zich in planten en voelde zijn kennis ‘compleet’.

Wat kan je verwachten?

Je bepaalt in overleg met Billy de doelstelling van de excursie. Hij kan je helpen om de timing van de doelsoorten bij te sturen. Billy weet vaak tot op de week nauwkeurig wanneer je welke soorten exact waar kan zien. Deze excursie is niet geschikt voor grote groepen. Dit is de kostprijs:

 

  • 1-4 deelnemers: 300 euro incl. btw/halve dag en 450 euro incl. btw voor een volledige dag.
  • Incl. onkosten voorbereiding.
  • Excl. onkosten gids (kilometervergoeding van 0,3460 euro/km, eventuele overnachting, maaltijden) op de dag zelf. Dit wordt besproken in overleg.

 

Transport kan worden voorzien op aanvraag en extra overnachtingen bepaal je in overleg volgens wat je wenst (comfortgraad van basis tot luxe).

 


 

BEKIJK ALLE DIENSTEN
Vrouwtje Gevlekte witsnuitlibel © Billy Herman