Op zoek naar wilde Vossen in hun natuurlijke habitat

De vos is een niet altijd even graag geziene gast. Helemaal onterecht… Het is één van onze meest boeiende roofdieren en een uitermate geschikt onderwerp om jouw kennis van de natuur naar een hoger niveau te tillen. De Vos heeft het namelijk allemaal. Tijdens deze stage die je zelf samen stelt, ontdek je er alles over.

Billy heeft iets met Vossen… Ondanks het feit dat hij al vele honderden exemplaren heeft waargenomen, in elk seizoen en in alle uithoeken van Wallonië, kan hij niet genoeg krijgen van deze fantastische soort. Hij durft dan ook te stellen dat hij de soort erg goed kent. De Vos is voor Billy een rolmodel om op zoek te gaan naar andere dieren. Hij ‘gebruikt’ de Vos als het ware om de natuur nog beter te begrijpen. Hij deelt dan ook met veel plezier zijn kennis over deze prachtige verschijning. En wie weet sta jij dan wel oog in oog met dit mysterieuze roofdier!

Wat kan je verwachten?

Je bepaalt in overleg met Billy hoe lang of hoe kort de stage moet zijn. Flexibiliteit is noodzakelijk. Maximaal 2 deelnemers per stage. De beste periodes zijn sneeuwval, in de paarperiode of vanaf mei t.e.m. juli. Een zekere fysieke conditie is wenselijk om naar Vossen of andere dieren te sluipen. Transport kan worden voorzien op aanvraag en overnachtingen bepaal je zelf. Een vossenstage kost:

 

  • 300 euro incl. btw/halve dag en 450 euro incl. btw voor een volledige dag, excl. onkosten gids (kilometervergoeding van 0,3460 euro/km, eventuele overnachting, maaltijden)

 

Ook in andere grote zoogdieren is Billy gespecialiseerd. Hij kan je Edelherten, Ree, Moeflon (ex*), Das, Wilde zwijnen, Bevers, Wasbeer (ex*), Wilde kat, Boommarter, Steenmarter,… laten zien en soms fotograferen (afhankelijk van de soort) in de wilde natuur. In overleg en afhankelijk van de doelstelling kan de groepsgrootte aangepast worden. Billy neemt je niet meer naar de AWD (Amsterdamse Waterleiding Duinen), de Veluwe of de Oostvaardersplassen. Deze locaties kan je op eigen houtje bezoeken.

ex* = exoot. Deze soorten zijn niet van oorsprong wild in de Benelux.

 


 

BEKIJK ALLE DIENSTEN
We leren je het gedrag van de Vos zodat je ze kan benaderen © Billy Herman
Vossen in de sneeuw hebben vaak geen oog voor hun omgeving. © Billy Herman
Een Vos in het landschap, zoals het hoort © Billy Herman
Aan de rand van het weiland, wachtend... © Billy Herman
Op jacht! © Billy Herman
Op zoek naar muizen. © Billy Herman
Dankzij jarenlange ervaring weten we exact wanneer we waar moeten zijn © Billy Herman
De avond valt, de Vos trekt op jacht. © Billy Herman
Struinend over de graslanden. © Billy Herman